tirsdag, august 01, 2006


"Hvad hjertet er fuldt af løber munden over med eller noget"

Vi læser meget forskelligt rundt på den elektroniske jungletelegraf. For meget. Alt for meget. Det er sjældent, at redaktøren læser med på modkraft. Jeg gider ikke, den form for venstreorienterethed er redaktøren ligesom vokse fra. Eller for at sige det lige ud, det keder ham.

Hr. Hargi der har sin gang på redaktionen, tager sig derimod et skud modkraft en gang imellem, for ligesom at holde sine aversioner i live.

Her faldt han over Islam-kritikere anklager venstrefløjen for antisemitisme

Her referere Modkraft en artirkel fra internettidsskriftet Sappho.dk, et klart spørgsmål til Arne Lund, en af arrangørerne og medlem af Enhedslisten

»om det yderste danske venstre nu er gået over til den rene antisemitisme og har sluttet alliance med det yderste religiøse og terroristiske højre, repræsenteret af Hizbollah og den hellige mand Hassan Nasrallah«.

Her havde man jo forventet en klar benægtelse fra den gode partimand Arne Lund. Og redaktøren lagde da en sjælden vej, forbi enhedliste udenrigspolitiske hjemmesider. og fandt en udtalelse om " Enhedslisten og Israel/Palæstina-konflikten". Den kan læse her
Hovedbudskabet er at Israel skal trække sig betingelsløs ud af de besatte områder. Der er er ikke, som jeg kan læse teksten, antydning af antisemitisme eller andre grimme sager.

Derfor overrasker det noget når Arne Lunds besvarer spørgsmålet:

"det ikke var meningen, at der skulle være Hizbollah-flag eller -paroler ved demonstrationen. Han afviser ikke taktiske alliancer med Hizbollah, »når det gælder kampen mod zionismen og opløsningen af staten Israel«, men siger, at han er »modstander at Hizbollahs politiske bindinger til Syrien og præstestyret i Teheran, hvis politiske mål han tager afstand fra.«"

A- hva´for en fisk. Går Arne Lund og kæmper for opløsningen af staten Israel. Arne Lund var betroet den vigtige post som spidskandidat ved kommunalvalget 2005 for enhedslisten i Ny Fredenborg Kommune. Her fik han 118 persolige stemmer af partiets 431 stemmer. Sådan en mand vil man jo normalt mene, og specielt i Enhedsliste, ville være skolet i partiets politik.

Arne kan være blevet misforstået, vi kan måske ikke læse en tekst. Hvis det stå for troende er Åbenlys Urimelig redaktion små foraget. Det kan man ikke mene som moderne centrum-venstre person og forvente at blive taget alvordeligt.

Henrik Hansen og Mester Hargi
Fotomontage ved Mester Hargi.
Opdatering Redaktionen er bekendt med at Lars Hedegaard er indeover det interview og derfor kan Arne Lunds svar som antydet, i vores artikel være et falsum. Med så må Arne Lund jo stå frem og modsige det.