mandag, november 28, 2005

Liberalistisk Flipperi

Er det mon Lars Løkke i sundhedssandaler og lilla pandebånd, der med banjo og folkelig Bjarne Lisby sang, sælger det frie valg i hjemmeplejen, på Torvet i Hillerød. Skuffende nok. Nej.

Nej det liberalistiske flipperi handler om Birthe Rønn- Hornbech i egen høje person og uden andet udstyr.

Fra www.politiken.dk

I en pressemeddelelse beskriver DF's retsordfører, Peter Skaarup, V-retsordføreren Birthe Rønn Hornbechs skepsis over for terrorpakken som »liberalist-flip«.

»Den personlige frihed er en afgørende hjørnesten i folkestyret og en katalysator for fremgang, retfærd og velfærd. Men personlig frihed er altså også retten til at være fri for at blive sprængt i luften. Det synes Birthe Rønn Hornbech med halehæng at have glemt - eller endnu værre er de villige til at ofre andres liv og lemmer på et liberalt alter svøbt i 'personlig frihed'«, skriver Peter Skaarup.


En ting er sikkert. Der er ikke noget flippet over Peter Skaarup. Der er kun politisk korrekthed, over den blodfattige DF-tropsfører. Og det er blevet politisk korrekt, at når nogen stiller forslag hvori ordret terrorbekæmpelse indgår, så er det bare at slå, på hvem som helst, der kunne finde på at stille, et enkelt spørgsmåls- tegn ved forslagenes lødighed.

Hvad er det så Birthe Rønn-Hornbech, er så bekymret over. Den såkaldte 'terrorpakke' er baseret på 49 anbefalinger. De blev tidligere på måneden fremlagt i en rapport fra en kommission, som var nedsat af regeringen i Juli i år.
Blandt de 49 forslag er skønne sager som at give politiet adgang til at lave kollektive telefonovervågninger at hele bolig-kvartere.
Men også sådan en lille sag som, at give efterretningstjenesterne øget adgang til at undersøge personer uden retskendelse. Formanden for Dommerforeningen Henrik Linde advarer forøvrigt meget kraftig imod dette.
I det hele taget gives der politiet en del nye værktøjer. De skal ifølge rapporten have lettere adgang til at aflytte telefonopkald og læse emails - og så kan vi forvente at se mange flere overvågningskameraer i gadebilledet.

Det har så fået Birthe Rønn-Hornbech til af bjæffe lidt op. Det er ikke hendes Danmark eller Grundtvigs eller hvem, som nu er hendes rettesnor. Det slags var i min barndom sund fornuft. Politiet skulle tage sig så meget sammen med deres bevis-arbejde, at der var belæg at få en retskendelse. Det er nu blevet noget Flippet noget.

Birthe Rønn- Hornbech er selvfølgelig sådan en person som os urimelige har problemer med. I mange sager er hun en naturlig modpart. Men pga. af hendes princip-fasthed er
hun på nogen områder en meget nyttig medspiller.

Og den Flippet udgave af Birthe Rønn-Hornbech ser denne Blogg, gerne meget mere af.

Henrik Hansen

3 Comments:

At november 28, 2005 11:24 PM, Blogger Mester Hargi said...

Selv Jens Rode har været ude med at nu bliver det for broget fra Peter S. - så gav vide om der kan blive plads på den høje hest til både Politikvinden, Rode og Hansen.
Det skal nok mindst være en Oldenburger

 
At november 28, 2005 11:49 PM, Blogger Mester Hargi said...

Selv Jens Rode har været ude med at nu bliver det for broget fra Peter S. - så gav vide om der kan blive plads på den høje hest til både Politikvinden, Rode og Hansen.
Det skal nok mindst være en Oldenburger

 
At november 28, 2005 11:58 PM, Blogger Henrik Hansen said...

Nu er man så ikke i mit univers særligt høj hest moralsk fordi man fastholder grundlæggende værdier i dansk retspleje.

Mth. Jens Rohde så er det jo en Justistminister fra fra en regering der har bestilt disse forslag. Og Peter Skaarup er hans daglige samarbejdspartner.

 

Send en kommentar

<< Home