søndag, maj 07, 2006

Feministisk Forår

Er det noget så skønt som en kvinde med et bat. Så kan vi lære det.

En barracuda spiller gør sig klar til at Batte.

Det er forår og Softball- turneringen er startet. Redaktionen var live til den spænende kamp mellem Østerbro klubben Barracudas og Stenløse kluben Bulls. Siden jeg så den chamerende film "A League of Their Own" fra 92 med bl.a. Geena Davis og Madonna, om kvindernes Proffessionelle Baseball turnering under krigen, har jeg haft lyst til at stifte bekendskab med kombinationen: baseballuniform, bat og kvinde.



Nu blev det så en Softball-kamp. Der spilles med en lidt større og bløder bold og "pitcher"-en aflevere bolden med et underhåndskast fra under hoften. Med ellers er spillet det samme som baseball. Speciel den skønne lyd, når aluminiumsbattet rammer bolden er den samme. I Penny Marshals film er kvinderne ikke kun til baseball træning, de får også kursus i den rette Emma Gad (i USA er det Emily Post) agtige opførsel. Og der er selvfølgelig særlige regler for anstændig spilledragt som så bliver udfordret af de mere vovede (læs=madonna).
En sådan skoling fornemmer man ikke i dagens softball. Der er simpelthen en fri og frisk glæde ved boldspillet hos kvinderne.

Barracudas kvinder havde lidt for store mangler i markspillet. Og Bulls stjal derfor Baser igennem hellem kampen. Det blev for tungt for Barracudas i længgden og Bull kunne trække sig ud med en 18 - 6. sejr.

En dejlig dag i solskin og ikke det mindste spor af en blå flodhest.

Henrik Hansen

Fotomontage og sproglig Input ved Notwas

2 Comments:

At maj 08, 2006 10:50 AM, Anonymous Anonym said...

Det ser sjov ud - nogen vurdering af det sportslige niveau, dansk - international?

 
At maj 08, 2006 11:58 PM, Blogger Henrik Hansen said...

Danmark blev nummer 7 ved EM sidste år . Tidligere er DK. blevet nr. 4 ved EM. Herrene har derimod fået EM medaljer. Så Danmark er i den Europædiske top i Softball.

Barracudas har haft adskellige landsholdspillere. Det har Bulls derimod ikke hos kvinderne.

Derimod er Bulls danske mestre hos herrene og vel det hotteste Stenløse har at byde på i sportens verden

 

Send en kommentar

<< Home