fredag, december 29, 2006

Jagtvej endnu engang

Som jeg skrev tidligere landet jeg den 14 december helt tilfældigt, i en halv times tid, ved Demonstrationen til fordel for Ungdomhuset på Rådhuspladsen. Det var en sælsom, lidt gammeldags men absolut fredelig oplevelse.

2 dage senere gik det så rent galt. Et totalt meningsløs voldsinferno brød løs på Nørrebro. Her kunne man jo citere de landsdækkende aviser og nogen af de borgerlige blogge f.eks Mr. anderson .Men kan også bare citere ungdomshuset egen udtalelser på deres hjemmeside:

En sand regn af kanonslag, malerbomber og brosten regnede ned over betjente og mandskabsvogne. Det var som om alle frustrationerne over den politiske arrogance og truslen mod huset fik afløb i ét stort knytnævelsag mod systemet.

Politiet forsøgte flere gange, at angribe demonstrationen, men måtte trække sig tilbage, fra de 1.000 demonstranter, der ikke var klar til at give op.

Efter at have afspærret hele området forsøgte politiet at skabe panik, ved at affyre gas ind i mængden. Det fik dog blot demonstranterne til at kæmpe endnu mere vedholdende og kort efter blev politiets kæder brudt og demonstrationen spredte sig i sidegaderne. Andre kom væk fra politiets fælde gennem opgange og baggårde, hvor naboer hjalp til.

Igennem de følgende timer blev politiet angrebet igen og igen. Tre timer efter politiet havde affyrret gas måtte de i TV erklære, at de bestemt ikke havde situationen under kontrol. Den enorme politistyrke måtte pendle frem og tilbage mellem forskellige bydele, for at forsøge, at lægge låg på oprøret. Betjente i Københavnsområdet måtte kaldes væk fra julefrokoster, for at køre patrulje i stedet.


Og længere ned i teksten

En håndfuld demonstranter er kommet alvorligt til skade under kampene. Ifølge politiet er flere betjente også skadet. Der var dog langt ringere grad af politibrutalitet denne gang, end der har været, hvor folk ikke har været forberedt på at forsvare demonstrationen og dem selv mod vold fra betjente.

En krigshere gør slaget på krigsmarken op og notere med tilfredshed effekten af sin egen krigsteknologi og stragtegi. Teksten er total ureflekteret overfor modstanderen. Det er en ren hyldest til både voldelig forsvar og angreb. Teksten er totalt selvretfærdigt og klinisk renset for den mindste antydning af Ungdomshuset også kan have begået fejl f.eks i valget af deres såkaldte udenlandske venner. Det er råt og på grænsen til det afstumpet. Sådan opfatter altså ungdomhuset altså selv begivenhederne.
Jeg må indrømme at der læste det tænkte jeg, at de fanme, alle som en, skulle trangindskrives til et 6 mdr. ophold, til den mest meningsløse aktivitet jeg kan forestille mig, nemlig hjemmeværnet. Så kunne de få afløb for deres primitive røver og soldater drømme og få noget frisk luft og måske få liv i de få hjerneceller, som måtte være tilbage.

Jamen vil nogen sige, der er 1000-vis af andre fredlige unge, der bruger Ungdomshuset mangfoldige udbud af kultur og politisk aktivitet mv. Jamen det er formodentligt rigtig. Men det er deres forbandet pligt, at stille sig op foran af disse tossepander, som åbenbart fører ordet ved disse voldlige demonstrationer og skrige NEJ, NEJ, NEJ. Hold så op med det lort. Så simpel er det. Som det ser ud nu, må den rimelige konklusion være, at hvis du støtter Ungdomshuset skal blive på Jagtvej så støtter du denne afstumpet tankegang (og volden), som er citere ovenover. Så simpel er det.
Og det gør Åbenlys Urimelig naturligvis ikke.

Nu er der bestræbelser på at genetabelere ungdomhuset et andet sted( Der har været snakket om en brandstation, en hus i hermodsgade og Christiania). Det blivende indtryk, er altid det sidste indtryk. Og som sagerne står nu må man sige, at man med evt. nyetablering må det kræve, en næsten 100 % accept af naboerne. Den høje cigarføring og total urealistiske tankegang, som bl.a kommer til udtryk på bloggen Forældre for Ungdomshuset er der måske dækning for hos AKP og få andre sekteriske venstreradikale grupper men nok ikke hos ret mange andre. Og i den proggresive midte som jeg tilhører, hvor vi sagtens kan tåle, at folk er total anderledes fra en selv og at de larmer og støjer, spiller mærkeligt musik og råber fuck kapiltalisme med mere, ja vi gider nok ikke i øjeblikket at løfte mange sten for at få et nyt ungdomshus op at stå.

Det er et voldsom behov for at at folkene bag ungdomhuset kommer frem med en voldsom charmeoffensiv, hvor der tales varmt for sagen. Nemlig behovet for et selvstyret frirum for alternative unge mennesker. Denne krig for at fastholde et tabt hus skader sagen.

Henrik Hansen

6 Comments:

At december 29, 2006 9:31 PM, Anonymous Anonym said...

Vel brølt !
Og jeg er da også helt enig i åbentlyst urimeligts helt rimelig holdning!

Bemærk kravene til et andet ungdomshus på "forældre for ungdomshuset"

"Mindstekravene må være:
En stor sal til koncerter og arrangementer der kan rumme mindst tusinde mennesker.
En mindre sal, der kan rumme 200 mennesker.
En sal der kan bruges til bar og rumme 200 mennesker
Et cafeområde der kan rumme mindst 100 mennesker samt internetcafe
Plads til minibiograf.
Plads til mindst 6 øvelokaler
Rum til lydstudie
Rum til
-kunstneriske aktiviteter
-Metalværksted
-Træværksted
-Cykelværksted
Rum til trykkeri
Rum til radio
Et mindre fælleskøkken
Rum til EDB værksted
Øvesal til theater
Stort industrikøkken
Badeværelse
Toiletter
Sovesal til udenlandske gæster
Samt et stort udendørsareale til festivaler og anlæg af økologisk have og bålplads"

Det lyder sørme da dejligt og sådan en drøm kan da uden problemer realiseres for de penge de har til rådighed, på f.eks. lolland.
Og med de moderne trafikale muligheder er der jo ingen vej - heller ikke hvis man kommer fra Berlin.

Mester Hargi

 
At marts 12, 2007 12:51 AM, Anonymous Anonym said...

Det svarer ret præcist til, hvad der var til rådighed på Jagtvej 69, så det er nok ganske velvalgte krav.

Flere af rummene opfyldte flere af de nævnte krav; det er der intet i vejen for at et nyt hus' rum også vil kunne.

 
At marts 12, 2007 8:15 PM, Anonymous Anonym said...

Måske den rare hr. Lusepuster i sin fritid arbejder som ejendomsmægler?

Hvis man som jeg har læst en del boligannoncer, vil man hurtigt opdage at den såkaldte gildesal dækker over et støvet kælderrum, eller praktisk lille kontor i virkeligheden betyder klædeskab.

Jeg tror at det kræver en ejendomsmæglers særlige talenter at få beskrevet det tidligere ungdomshus i sit rustike forfald i vendinger som de krav "forældre for ungdomshuset" stiller for et nyt ungdomshus.

Mester Hargi

 
At juni 18, 2007 10:34 AM, Anonymous Anonym said...

Hej Henrik... du er tydeligvis ikke den store fan af Hjemmeværnet? :-) Men den 50.000 m/k store militære organisation har faktisk ændret sig siden den kolde krig (hvor det var særdeles legalt for dele af det politiske spektrum at forlange den del af forsvaret nedlagt). Idag har hjemmeværnet faktisk kapacitet til også at støtte løsningen af Forsvarets internationale opgaver.

At anvende Hjemmeværnet til internationale missioner kan synes absurd for folk der kun har et overfladisk kendskab til dels hjemmeværnet og dels missionerne i fx. Afghanistan. I Aghanistan består ca halvdelen af bevogtningsstyrken ved Camp Bastion allerede idag af britiske Territorial Army (TA) soldater. Deres opgave består i at bemande vagttårne og adgangskontrol til lejren, og de bliver p.t. ikke anvendt til større kampoperationer udenfor lejren eller patruljering udenfor støtteafstand. Der er intet i den opgave som et motoriseret infanterikompagni fra Hjemmeværnet ikke ville kunne løse, og jeg er sikker på at hvis man spurgte en dansk soldat om han ville stå vagt bag et LMG i 6 mdr. i det samme vagttårn i den bagende sol, så overlod han gerne tøjlerne til en frivillig soldat fra Hjemmeværnet?

Jeg vil også tillade mig at sige at Hjemmeværnet ikke bare er 50.000 frivillige soldater - men at Hjemmeværnet også opstiller en specialiseret enhed (det tidligere Patruljekompagniet HOK) ved navn SSR - Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni ( www.hjv.dk/ssr ). Denne enhed (Underafdeling!) havde alene sidste år over 10 udsendelser ifbm. forsvarets internationale missioner, herunder nogen af de skarpest, nemlig Protection Team opgaverne…

http://www.hjv.dk/Org/HHV/TFRK/HHD+NORDSJÆLLAND/HVK+SSR/Nyheder/10-2006/protection-team.htm

…så kære Henrik, det er OK med fordomme om HJV, hvis bare man også er villig til at revidere sit syn på hvad den organisation er istand til idag.

 
At juni 18, 2007 2:24 PM, Blogger Henrik Hansen said...

Hej SSR tak for kommentar til min gamle blog.

Ja, jeg har fordomme overfor hjemmeværnet. De blev dannet i barndommen, hvor de 8-10 overvægtige M/k-er der mødtes til hjemeværnsmøder på den lokale skole i hjembyen Løve ikke rigtig skabte den store respekt.

Den slags er jo umodent. Indrømmet. Og så gik jeg jo ind i voksenlivet som renlivet pacifist. Via forskellige omveje er jeg nået frem til at kontroleret voldsanvendelse kan være nødvendigt at anvende for verdenssamfundet.

Og trods de eksempler du nævner, vil jeg klart foretrække alle opgaver som har den mindste antydning af, at være af en skrap karakter foretages af fuldtids proffesionele soldater og ikke deltids soldater/ f.eks revisorer.

Dette faktisk også af hensyn til soldatternes ve og vel. Jeg mener klart, at der er brug hærens proffesionele opfølgning med psykologer osv. efter hjemsendelse. Det kan så blive klart bedre. Men det er i hvert et område, hvor hæren er bedre rustet end hjemmeværnet.

Hjemmeværnet er skabt i en anden kontekst. Situationen efter 2 verdenskrig. Den kontekst eksistere ikke mere. Altså at vi blive besat af de kommunistiske lande. Og jeg ville vist jeg sad i folketinget stemme for at statens tilskud til hjemmeværnet ophørte. Altså at man nedlage det.

 
At juli 10, 2007 4:39 PM, Anonymous Anonym said...

Hej Henrik. Fordomme opstår sjældent ud af den blå luft, og Hjemmeværnet kan ikke skyde skylden for deres dårlige image på en ivrig venstrefløj, der med alle midler ønskede at få lukket denne frivillige militære organisation (folkehær?) ned under de kolde krig, indrømmet! Jeg skal være den første til at stemme for at man skal lukke for Hjemmeværnet, den dag der ikke er noget behov for Hjemmeværnet: Den dag der ikke eksistere en militær eller våbenført trussel mod danske interesser i Danmark og internationalt set. På samme konto skal vi selvfølgelig også nedlægge det øvrige Forsvar, som der i en sådan ideel situation heller ikke vil være brug for.

Desværre tror jeg ikke at der bliver mindre brug for hverken Forsvarets stående styrker, eller de frivillige soldater i Hjemmeværnet i den nærmeste fremtid. Forsvarets internationale opgaver bliver idag løst af både fuldtidsprofessionelle soldater og af hjemsendte soldater, der kun i begrænset omfang har gjort tjeneste siden deres hjemsendelse 1-15 år tidligere. En del af disse har vedligeholdt og udbygget deres færdigheder i Hjemmeværnet. Enkelte udsendte soldater kommer fra Hjemmeværnet og er inden da blevet uddannet og godkendt af Forsvaret til udsendelse. Så selvom jeg forstå din holdning om at det kun er fuldtidsprofessionelle soldater der skal udsendes, så ser virkeligheden anderledes ud idag. Måske op til en trediedel af de udsendte er ikke dagligt tjenestegørende, men hjemsendt soldater eller hjemmeværnssoldater. Det sker fordi der ikke er nok fuldtidssoldater (med mindre de skulle bo permanent i udlandet med deres familier de næste 10 år), og fordi Forsvaret mener at det er forsvarligt: Tro mig, ingen professionelle soldater ville lade sig udsende med hjemmeværnssoldater med mindre de var gode nok til den opgave de skal løse.

Og som jeg tidligere har skrevet, så er der en række opgaver under de internationale missioner hvor de fleste fuldtidsprofessionelle soldater nok ville mene at de spildte deres tid. Portvagt, kokketjans, håndværkerarbejde, mekanikere osv. er opgaver der ikke kræver at man er jægersoldat, og derfor vil man sagtens kunne bruge gode og veltrænede hjemmeværnssoldater fra hjemmeværnets infanterikompagnier. For selvfølgelig skal man kun udsende egnede soldater, hvad enten de kommer fra Forsvaret eller fra Hjemmeværnet... så din barndoms overvægtige hjemmeværnssoldater findes måske nok stadigvæk i et eller andet omfang, men organisationen er blevet slankere og samfundet og forsvaret har behovet for de ekstra hænder som Hjemmeværnet er. Vel at mærke til en meget lav styk-pris: I daglig nationaltjeneste koster een fastansat soldat vel det samme som 30 frivillige koster, så når der skal løses opgaver i ind- og udland, kan det jo være meget godt at have nogle flere at vælge imellem så det ikke er den samme ene soldat der skal være udsendt konstant? Og i tilfælde af en national krisesituation, kan det være meget godt med een fuldtidssoldat, men selv ikke en jægersoldat kan klone sig selv og blive til 30 hjemmeværnssoldater, der kan give en hånd med.

Hjemmeværnet - 50.000 frivillig soldater, der kun koster een jetjager! :-)

Læs mere om Hjemmeværnet på http://www.hjv.dk

 

Send en kommentar

<< Home