onsdag, oktober 11, 2006

Ville "Flyt Røven" være et mere passende udtryk ?

Til indenrigs- og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen (V)) . ( 6/10 06 ) af: Søren Krarup (DF)
Spm i fuld tekst: Finder ministeren det passende og acceptabelt, at Sundhedsstyrelsens kampagne mod danske børns overvægt af Sundhedsstyrelsen lanceres med betegnelsen »Get moving«? .
Paragraf 20 spørgsmål, som kommer til mundtligt besvarelse i dag.

Søren Krarups har givet sig ind i sprogkampen. Hvis Sundhed og indenrigsministeren skulle mangle ord, når han skal give svar på dette spørgsmål senere i dag, vil jeg da godt henvise ham ( han læser jo helt sikkert med her) til Rasmus fra Ursuppens glimmerende artirkel "Sproget er et værktøj", Hvor vi finder denne præcise formulering.

Sproget er et værktøj. Det lader os kommunikere med hinanden. Det indebærer at vi bruger ord, der på den ene side bærer det, vi ønsker at udtrykke, og på den anden side kan forstås som sådan af modtageren. Derfor er det ris til egen røv, hvis ingen forstår, hvad man siger, og det hjælper med at sikre en indre sammenhængskraft.

Ja, det er sådan, det er. Altså i dette tilfældet, er der tale om god dansk kommunikation, hvis de unge mennesker, sundhedsstyrelse gerne vil have til at bevæge sig, kan forbinde noget med og forstår begrebet "Get moving".

Statens instituationer skal ikke pålægges, en særlig konservativ og nationalistisk tilgang til deres kommunikationspolitik.Altså i stil med, at de kun må rigtige danske ord. De rigtige danske ord, er dem der kan forstås.

Henrik Hansen

PS
Får lyst til at citere Kim Larsen fra teksten til "Om mange år"

Og dem der er, de taler sikkert engelsk
siger fuck i stedet for fanden.
For min skyld kan de sige hva' de vil
bar' de forstår hinanden.
--------
Ja så det fint så det cool så det godt nok

3 Comments:

At oktober 11, 2006 12:39 PM, Anonymous Anonym said...

Hej Henrik

Tak for advarslen, nu skal jeg i hvert fald se med kl. 13. Folketinget Direkte(http://www.direkte.ft.dk/) er en herlig ting!

 
At oktober 11, 2006 1:16 PM, Blogger Henrik Hansen said...

Ok
Jeg skal gøre opmærksom på at spørgsmålet, i følge folketinget.dk , er Planlagt besvaret 11 oktober 2006.
Altså i dag. Men den planlægning holder ikke altid. Så ikke nogen med at blive sur på redaktøren, hvis
der ikke kommer svar i dag.

 
At oktober 11, 2006 5:28 PM, Anonymous Anonym said...

Nu har jeg set spørgsmålet live fra salen. Krarup var (forventeligt) bange for at det danske sprog skulle uddø, og bekymret på vegne af gamle mennesker, der på hostpitalerne kunne risikere at blive behandlet af læger der ikke talte dansk. Lars Løkke var heldigvis mere fornuftig, og pegede på at det var vigtigere at få ansat nogle læger og få råbt børnene op.

 

Send en kommentar

<< Home