tirsdag, december 05, 2006

Ny Henriksen bundrekord

Fra dagens bunke af paragraf 20 spørgsmål:

Til undervisningsministeren (Bertel Haarder (V)) . ( 4/12 06 ) af: Martin Henriksen (DF
)
Agter ministeren at opfordre lærerne på landets ungdomsuddannelser til at forklare eleverne, hvordan ekstrem socialisme kan føre til udemokratiske tilstande, som vi ser i forbindelse med de unge ballademageres opførsel i sagen vedrørende Ungdomshuset på Nørrebro?

Ja vi kender jo nok svaret. Det vil Haarder sikkert ikke. Det er endnu ikke dansk undervisningspolitik at pensum, samt konklusioner på dette pensum gives ved dekreter af undervisningsministeren. I hvert fald ikke i så konkrete spørgsmål som her. Men folkeskolen hviler jo selvfølgelig på demokratiets grund, herunder retten til at demonstere, hvis man er uenig i noget. Den slags skal selvfølgelig foregå inden for loven srammer. Stenkast kan f.eks aldrig blive et demokratisk virkemiddel.

I min barndom i 70-erne var man, speciel i de borgerlige partier, meget bange for indoktinering fra lærernes side. Nu ser vi vi altså, at et stort borgerligt parti ligefrem anbefaler, at Ministeren skal sørge for, at en sådan indokstinering sættes i system. Tiderne skrifter.

Unanset hvad man mener om den korrekte sag ( Åbenlys Urimeligs holdning findes her. Løbet er endeligt kørt for Ungdomhus virksomhed på Jagtvej), så er det en utrolig uheldig tendens DF har speciel på undervisningsområdet, til at ønske at alt bliver ordnet fra central hold, uden at det skal indgår i de øvrige almindelige demokratiske proceccer.

Det er kommunalbestyrelserne, skolebestyrelser, skoleinspektørers og lærernes rolle, at der undervise forsvarligt i demokratiets processer. Selvfølgelig har undervisningsministeret det overordnet ansvar. Men det kan aldrig være undervisningsministerens rolle sådan at udstikke dagsaktuelle order på, hvad der skal undervise i og med hvilken holdning.

Ungdomhuset bliver jo nok taget op i mangt en samfundsfagtime i folkeskolerne, Gymnasierne mv. Meningerne vil brydes. Lærerne vil selvfølgelig understrege de kendsgerringer, der er i sagen altså f.eks at kommunen faktisk har solgt det hus og det derfor ikke har nogen indflydelse på, hvad der sker i det hus fremover. En tolkning som "ekstrem socialisme" omkring de unges virksomhed, vil de flerste lærerne nok klogeligt holde sig fra.
Og lærerne har da i hvert fald ikke brug for, at få sådan en tolkning pålagt fra centralt hold.
Det er jo ikke DDR.

Henrik Hansen

2 Comments:

At december 07, 2006 4:30 PM, Blogger Allan said...

sygt..lånte den lige til mavepusteren...

 
At december 09, 2006 1:12 PM, Anonymous Anonym said...

Ja, sygt og maveousteren går jo hånd i hånd

 

Send en kommentar

<< Home