torsdag, marts 08, 2007

En politik om kolde afvaskninger ?

Så har den evige Martin Henriksen igen været på spil med noget politisk markering. Og for en gang skyld ikke, med noget dag til dag politik. Men med noget visionært politik, hvor den unge idealist spiller ud på den lange bane. Henriksen synes det handlet for meget om ældrechecks i DF og spiller ud med noget ungdomspolitik.

Berlingske Tidende har givet det overskriften; DF: Mindre sex, mere motion. Vi skærer ind til benet og glemmer alt om Henriksen forestillinger om SU og lader "det nymoralske nationalkonservative" standpunkts stemme få frit løb

Dydens smalle sti

Noget andet, som er særdeles populært, er sex. For populært - i hvert fald handler Dansk Folkepartis ungdomslinje at være om tilbageholdende. Ja, Henriksen bruger ordet »afholdenhed«.

Alt er nemlig blevet til sex, sex, sex. På internettet vælter brysterne ud i hovedet påén, reklamerne spiller i en uendelighed på sex og 38 procent af de 15-årige har haft deres seksuelle debut.

»Vi har seksualundervisning, men vi vil godt lægge vægt på afholdenhed. Det er også vigtigt, når man får en kæreste, at det med at kaste sig ud i sex, det er ikke noget, man bare gør. Der skal være nogle overvejelser bag. I seksualundervisningen skal man nemlig ikke bare forholde sig til det tekniske. Næh, parforhold og sex skal man forbinde med loyalitet og troskab. Det skal man være bedre til at inddrage,« siger Henriksen, der i øvrigt selv fik sin seksuelle debut som 16-årig.

»Nu lyder det som opdragelse, men det skal det ikke være. Det står forældrene for, men jeg tror, at forældrene ville sætte pris på, at skolen tog hul på sådan en debat.«



Just say no. Det kan også blive for morsomt det hele. Lysten er selvfølgelig det sidste man skal have med i en gang samleje. Det skal have en mening det hele ?. Henriksen holdning er jo på ingen måde overraskende. Han har i hele sin folketingstid mindet meget om den amerikanske puritanske kristne højrefløj i den slags spørgsmål. Nærmest forfriskende, at han bare spiller ud med det.
Og Henriksen har jo en vist magt på Christianborg, han løber tit panden mod muren. Men han laver også mange forlig. Så når der dukker noget undervisningsmateriale op i folkeskolen, som handler om afholdenhed er vejen, ja så kender vi afsenderen. Det er noget er det, man få med, når man stemmer DF, dette meget snævre familieværdi- politisk standpunkt. I Sverige taler man om Sverigedemokraterne som det ny kristlig demokratisk parti, vi ser samme tendenser i Danmark (DF) og Norge ( Fremskidtpartiet).

Det er jo trivielt, at påpege det modsætningsfyldte i, at DF jo været fortalere for indvandreprøver, hvor der skulle anvendes billedmateriale med bare bryster og bøsser der kysset hinanen, samttidigt med man har denne afsky for det kødelige udtryk og for en anden sexuel praksis end sin egen.

Åbenlys Urimeligs synspunkt er selvfølgelig, at det ikke folkeskolens opgave i sexualundervisningen, at indoktrinere til afholdenhed eller gangbang ( gruppeknald) for den sags skyld.

Henrik Hansen
Tak til Mester Hargi for input.

4 Comments:

At marts 08, 2007 3:55 PM, Anonymous Anonym said...

Jeg har lige afsluttet bogen "Lillys Danmarkshistorie", som handler om kvinders forhold i fire generationer, skrevet så man starter med forfatterens oldemødre og slutter med hende selv og hendes søstre og kusiner. Den politik, Martin Henriksen taler for, lyder som et ekko at bogens første del.

 
At marts 09, 2007 9:16 PM, Blogger R. said...

Jeg er ret enig i, at der er et overdrevet fokus på sex i samfundet, og at det kan give unge et forskruet forhold til sex, og hvad de egentligt har lyst til. Men Martin Henriksens løsning er... tja, noget fis?

Da jeg havde seksualundervisning var lyst, tryghed og kærlighed vigtige dele af snakken. Det var aldrig bare om det 'rent tekniske' (noget af en u-følelsesladet betegnelse i øvrigt). Og da Martin H. og jeg er på samme alder, går jeg ud fra, at vi i vores folkeskoletid må have haft en lignende oplevelse med den amtskonsulent, der kom på besøg i klassen for at fortælle om sex og kærlighed.

'Vent til du har lyst og føler dig tryg' var mantraet for seksualundervisning på min gamle skole. Men jeg er helt i tvivl om, hvorvidt Martin H. agiterer for 'vent til du bliver gift'.

Eneste undskyldning er vist, at som DF'er må det være noget af en omvæltning pludseligt at skulle henvende sig til et nyt vælgersegment. Hvad skal man dog tilbyde dem? ;-)

 
At marts 10, 2007 1:55 AM, Blogger Henrik Hansen said...

Det med sexuallivet har vel altid været svært. Om der er overdrevet focus på emnet blandt unge, er jeg ikke så sikker på som dig R. Ja man kan gratis og uden besvær få fat i al den billed-prnografi ( - Rasmus jeg tror altså ikke ikke det er den mest anvendte søgeterm !!) man vil via nettet. Og det kan man ikke styre.

Jeg er jo ældre, vi havde ingen amtskonsulent, så det blev jo mest til en gennemgang af "æle-bælle bolle " bogen og det gjorde da hvis hverken skade eller gavn.

Det jeg vender mig imod at den der totale manglen på refleksion Henriksen udviser over at bruge staten i en værdikamp.

Rasmus skriver på Ursuppe

Min måske mest centrale politiske tanke er, at statens grundlæggende opgave er at hjælpe borgerne med at søge lykken. Ikke at garantere dem lykken (det kommer aldrig til at virke), men at bistå dem i deres egen individuelle eller frivilligt sociale søgen efter lykke.

Kloge ord i Marts.

Og i det lægger der jo den antagelsen at både folks vej til lykken og deres opfattelse af selve lykken er dybt forskelligt.

Altså her; Nogen vil finde glæde i afholdehed og andre kan ikke blive overloade med sex og sexmateriale. Og at de selv skal finde vejen.

 
At marts 11, 2007 1:49 PM, Blogger R. said...

Jeg er enig. Det er ikke statens rolle at anbefale afholdenhed (eller det modsatte for den sags skyld).

Hvad jeg opponerer imod er Martin H.'s kritik af seksualundervisningen og den rolle, som staten spiller i forhold til, hvad unge lærer om sex og samliv i skolen. Den lyder som taget ud af den blå luft.

Jeg tror det eneste, vi er uenige om, er om hvorvidt der er for stort et fokus på sex/seksualitet, der virker negativt på unge. Det er selvfølgelig en længere diskussion, men jeg synes, at Rudy-sagen var et godt eksempel: http://thesurface.blogspot.com/2006/09/danish-sex-photographer-i.html

Jeg er sikker på, at der er mange henseender, hvor seksualundervisningen kan forbedres. Måske er en snak om, hvor langt man har lyst til at på nettet (kunne forestille mig, at der er mange unge, der overskrider deres egne grænser, hvad angår fx. chat og webcam), mere relevant end at promovere afholdenhed.

I håbet om ikke at lyde alt for puritanistisk!

 

Send en kommentar

<< Home