lørdag, marts 03, 2007

Sådan circa 3/4 syg

Det er sjældent at jeg bringer omtale af nyheder der har sit udgangspunkt i mit lokalområde. Men tilfældigvis er jeg faldet over en sag, som har en hvis interesse på Tv2 Øst.

Deltid til syge
Fredag d. 02. marts, kl. 14:21 af:
I Holbæk Kommune indfører de en ny ordning. Her er en sygemelding ikke længere det samme som at være uarbejdsdygtig. Hvis lægen accepterer, så skal de arbejde på deltid.

Hvis du bliver syg i Holbæk, så er det ikke længere ensbetydende med, at du ikke skal på arbejde.En ny ordning skal i stedet, hvis lægen siger god for det, sende den syge på arbejde på deltid. Holbæk Kommune mener, at der kan være funktioner, som den syge på deltid kan klare. Og de mener, at det vil øge chancen for, at den syge i det lange løb, vil blive på arbejdsmarkedet.Det skriver Venstrebladet.

I artikelen i Venstrebladet nævner en medarbejder for kommune, at kommune øjner en chance for at spare nogen penge. Det er selvfølgelig ikke hele grunden, det er det jo aldrig, i det socialdemokratisk velfærdssamfund.

Der er meget få måder man kan få et helle, et pusterum i vores samfund. Et af dem er hvis en læge skriver en lægeerklæring ud på, at Hr. knudsen fejler det og det og ikke er i stand til at passe sit arbejde. Og nu vil Holbæk kommune altså lære lægerne, at hvis de stikker en lægeerklæring ud, så skal man altså indgå i et længere forhandlings forløb med kommunes folk. Mon ikke det kan lære lægerne, at holde lidt igen med deres lægeerklæringer. Jeg kan jo ikke bevise, at det er det der er meningen og må jo indrømme er det kun er en fornemmelse når jeg spiller ud med, at det er det.

En stor del af folks sygemeldinger, har jo sit udgangspunkt i både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen og så er det måske ikke det fedeste og skulle tilbage en 15-20 timer i anden funktion på sin arbejdsplads, før man er helt rask.

Venstrebladet nænver, at nu skal hele sygedagpenge-afdellingen opdrages og uddannes til den nye tankegang. Tro mig det skal nok lykkedes. Man skal nok blive kampberedt til, at få smidt disse formastlige syge folk i arbejde.

Kan der ikke være fornuft i at folk tæt på deres helbredelse kommer tilbage i en tilpasset funktion på deres arbejdsplads. Jo da, hvis det sker på frivillige basis og i samarbejde med arbejdspladsen. Men her vil Holbæk kommune sådan set nedebryde begrebet sygdom og presse folk tilbage helt fra starten af sygdomforløbet.

Har samfundet dødeligt brug for at få presset de sidste arbejds-ressourcer ud af disse syge folk. Nej selvfølgelig ikke. Det er blot endnu et tegn på den tendens, som i samfundet til, at alle skal presses og kontroleres til det yderste fordi.. .Ja hvorfor egentlig ?. Er vi blevet så overbevidst om den guddommelige kraft i lønarbejdes slid, at vi ikke under dem, hvor kroppen har sagt fra, en pause fra det.

Henrik Hansen

2 Comments:

At marts 12, 2007 12:12 AM, Anonymous Anonym said...

Du overser vist pointen i din harme, selvfølgelig kan kommunen spare noget - men for mange mennesker kan en social deroute forhindres og tilknytningen til arbejdsmarkedet fastholdes hvis man har mulighed for at deltage lidt på arbejdet.

I dag er muligheden enten bliv væk eller vær her fuld tid, det er en skam for det kan fastholde folk i f.eks. genoptræning uden for arbejdsmarkedet.

Så tag en slapper og overvej om ikke arbejdet er af det gode - og for de syge.

 
At marts 13, 2007 1:06 AM, Blogger Henrik Hansen said...

Hej Anon der kommer svar i morgen

 

Send en kommentar

<< Home