onsdag, december 21, 2005

Du skriver og spør

Hvad er der sket, jeg er blevet så underlig tør, og konkret. Gnags - Er du Hjemme i aften. 1978


Kapitel 1


En min af mine små fornøjelser at følge med i, hvad der aktuel er stillet af § 20 spørgsmål, i folketinget til ministerne. Faktisk foregår meget af den mere vitale politiske debat via disse spørgsmål. Det er via disse spørgsmål oppositions-partier kan søge ammunnition for deres teorier og teser om samfundets sammenhæng
Jeg kan f.eks opforde læserne til at følge Martin Henriksen ( DF) løbe panden mod muren hos adskellige ministere med sine ustandselige spørgsmål. Speciel om indvandrenes og deres efterkommere uheldige opførsel. Som regel få han enten ikke svar. Nej det føres ikke statistik over den lille del af samfundslivet Henriksen er faldet over. Eller også afvisende svar. "Nej Kirkeministeren påtænker ikke fra centralt hold at skride ind over for fastende børn" osv,osv.
Men også andre grupper adfærd følges af den utrættelige Martin Henriksen. Senest er der nogen der har optrådt uforsvarlig i Kgs. Enghave, med deres løse hunde !!. Så er det da godt, vi har en minister i en liberal regering, som kan skride ind.

Se folketinget.dk
(Dokumenter, §2o- spørgsmål til mundtlig og skriftlig besvarelse, besvaret spørgmål efter spørger, Martin Henriksen)
Spm. Nr. S 370
Til justitsministeren (Lene Espersen). (18/10 05) af:
Martin Henriksen (DF).
Er ministeren bekendt med, og hvad vil ministeren gøre for at løse de problemer, der er med løse hunde, kriminelle indvandrere og danskere, narkomaner og andre misbrugere i Kgs. Enghave, i Københavns Kommune, og har ministeren forståelse for, at politiets indsats ikke er tilstrækkelig på nuværende tidspunkt, og vil ministeren sørge for, at der opstilles fotofartfælder på Spontinisvej og Stubmøllevej, da visse elementer har opdaget, at overtrædelser af færdselsloven ikke bliver straffet på grund af manglende patruljering?


Se den forsamling Henriksen få frembragt: Løse hunde, kriminele indvandrere, kriminele danskere, narkomaner, andre misbrugere, færdsellov- lovbrydere og visse elementer, uha fanme ikke noget rart selvskab. Og så samlet, på et så begræset lille geografisk areal !.
Bloggens redaktør vil da godt afsløre, at han deler bekymring, for den sidste, af de af Martin Henriksen nævnte grupper !.

Bloggens læsere er jo begavet mennesker og de kan lide spæningens glæde. De er quis-mennesker. Kender glæden ved, selv at opsøge sin information. Så jeg vil overlade det, til dem selv, at opsøge svaret på spørgsmål 370.

Kapitel 2A


For det skal rent undtagelsesvis faktisk ikke handle om Martin Henriksen i dag. Derimod om desperado liberalen Søren Pind. Han er jo netop kuldsejlet med sit overborgmester-projekt i København. Men Pind har jo også en pind at sidde på, på tinge.

Pind er ikke en af de flittigste debatører eller spørgere i tinget. Men han har da søgt, at få nogen af sine teorier bekræftet, via § 20 spørgsmål. Pind brugte jo store dele af den kommunale valgkamp til at tale om terror og om den dårlige integration. Bl.a vakte det opsigt at Pind lanceret et forslag, om en dansk udgave, af det fra Califonien kendte retsprincip, "3 stikes and out". I Califonien betyder loven, at den 3 de. gang man begår noget kriminelt ( uanset hvad) får man 25 års fængsel i straf. I Pind tillempet udgave ville det kun gælde folk, som ikke har dansk statborgerskab. Det skulle betyde at 3 gang man brød straffeloven skulle der idømmes en tillægsstraf, i form af en udvisning af landet. Altså en inddragelse af personens opholdstilladelse.

Det er jo ligesom ikke noget ved den slags, hvis det ikke har nogen effekt. Det skulle jo helst fjerne en masse mennesker fra landet. Det må jo være grunden til at man lancere sådan et forslag, som et led i en kamp for at skaffe bedre integration, at man tror, at der er masser af folk uden dansk statsborgerskab, der befolker vores fængsler gentagne gange.

Altså fik bare disse uheldige individer væk fra gaden ( Hvor de vel så ikke er så meget) kunne de gode velintegreret indvandre rigtig komme til at befolke vores gymnasier, håndboldklubber og andet godt.

Pind stiller et spørgsmål til Integrationsministeren ( Den sædvanlige kildeangivelse via folketinget.dk)

Spm. Nr. S 231
Til integrationsministeren (Rikke Hvilshøj). (14/10 05) af:
Søren Pind (V).
: Hvor mange flygtninge/indvandrere har tre eller flere gange været i konflikt med dansk straffelov, og forventes det, at den type flygtninge/indvandrere vil kunne udvises hurtigere fra Danmark end dem, vi i dag søger at sende hurtigt ud, og i givet fald hvorfor?


Anden del af spørgsmålet er lidt mystisk, men er en henvisning til Pinds spørgsmål 229 og svar på samme

Dato: 25. oktober 2005 Kontor: Visum, Udsendelser og Humanitære Sager J.nr.: 2005/4110-429 Sagsbeh.: MTO Fil-navn: S 229 Besvarelse af spørgsmål nr. S 229 stillet af folketingsmedlem Søren Pind (V) til mini- steren for flygtninge, indvandrere og integration den 10. oktober 2005. Spørgsmål: ”Hvor mange afviste flygtninge/indvandrere sidder i dag og afventer udvisning fra Danmark og således hjemsendelse, og er dette tal i dag større end f.eks. for 1 henholdsvis 5 år siden, og i givet fald hvor meget?”

Svar: Udlændinge kan udvises af Danmark enten ved dom eller ved administrativ beslutning. Udvisning ved dom kan ske, hvis udlændingen findes skyldig i et strafbart forhold. Afgørelse om udvisning ved administrativ beslutning træffes af Udlændingestyrelsen i 1. instans med klageadgang til Integrationsministeriet, når de i udlændingeloven nærmere angivne betingelser herfor er opfyldt. Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der belyser antallet af flygtninge/indvandrere, som ved dom eller administrativt er udvist af Danmark og aktuelt afventer udsendelse. Rigspolitiet kan dog generelt oplyse, at en udlænding, som udvises ved dom,normalt udsendes i umiddelbar tilslutning til løsladelsen efter afsoning af dommen , og at en udlænding, som udvises administrativt, normalt frihedsberøves af politiet og herefter udsendes hurtigst muligt.


Men tilbage til spørgsmål 231. Hvor Søren Pind forsøger at få tal på hvor mange der er 3 gangs forbrydere blandt folk uden statsborgerskab. Svaret lader vente på sig men dukker op den 26/10- 2005 altså i god tid før kommunalvalget

Dato: 25. oktober 2005 Kontor: Visum, Udsendelser og Humanitære Sager J.nr.: 2005/4110-431 Sagsbeh.: MTO Fil-navn: S 231 Besvarelse af spørgsmål nr. S 231 stillet af folketingsmedlem Søren Pind (V) til mini- steren for flygtninge, indvandrere og integration den 10. oktober 2005.

Svar: Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der belyser antallet af afgørelser om overtrædelse af straffeloven, der vedrører personer, der opholder sig i Danmark som flygtninge/indvandrere. Oplysninger af denne karakter registreres således ikke i tilknytning til sigtelser eller afgørelser i Det Centrale Kriminalregister eller i øvrigt i politiets landsdækkende it- systemer.


Nej, Nej, Nej og atter nej. Der kan ikke svares på det. Den viden kan ikke opdrives. Det er hul i vores videnstrukturer. Her vil den kække læser udbryde, at Danmarks statistik laver da kriminal-statistik gående på tilhørsforhold til den danske stat altså f.eks opdelt i: dansk, indvandre og efterkommere. Med den statistik er jo basseret på stikprøver.
Der kan ikke opdrives fuldstændige tal. Ministeren og hendes embedsmænds- værk kan i hvert fald ikke svare

Det er jo det værste i den politiske scene, når der ikke kan gives svar. Når der er ikke er koncis viden.

Kapitel 3


En sidebemærkning

I hverdagssproget og i kunstens kan vi klare os med meget lidt. Jeg læser for tiden bogen "Mellem ørerne- Performer Højholt", som er en pragtfuld gennemgang af denne store kunstners lydproduktion. Her er f.eks en gennemgang af en radioreportage : Køleskabet. Reportage gå ud på, at Højholt, helt simpelt åbner sit køleskab og fortæller, hvad der for tiden er i det og giver nogen kommetarer til varene. Både meget nøgternt og fabulerende samtidigt. En af udsagnene om varene er

"Så er der nogle flutes, vist der skulle komme nogen venstreorienterede på besøg"
Nyt og Nyt. DR P1 14.02.86


Jeg lo, da jeg hørte det. Jeg ved ikke om flutes, er ventreorienterede føde. Men bare det at forbinde fødevarer med politisk observans er jo morsomt. Og man ser for sig datidens venstreorienteret kulturelite være på besøg hos Højholt og mæske sig med flutes, imens den ligeledes ventreorienterede Højholt, som en stille protest mod uniformeringen kan holde sig fra bagværket.
En sætning er nok.

Kapitel 2B og epilog


Den realpolitiske sprog er sværre. Her har Søren Pinds forsøgt at lave et billede til os vælgere, der går på at der er rigtige mange uden statsborgerskab, der er multi-kriminele og de vil let kunne smides ud og alt vil blive meget nemmere.
Og det var Pinds samlede kommunalvalgkamp. Jeg var så heldig/uheldig at se hans valgfilm i biografen, der var ikke andet end det tema.

Vi ser bortfra, at den slags forslag, ikke har en skid af gøre i en kommunal valgkamp. Vi ser bort at der ufattelige mange andre problemer i København at tage fat på. Selvom vi ser bort fra alt det og siger at alt handler integrations-problemer. Alligevel forbliver Pinds udspil jo uhyre svagt, når han ikke kan sandsynliggøre, det problems omfang han rejser. Når han ikke kan lave en sætning der hedder f.eks "965 kriminele vil kunne bortvise ekstra fra Danmark og København" ved mit forslag. Hvem skal det så henvende sig til ??.

Han får faktisk hverken svaret på problemet størrelse eller om den model han anviser vil give det ønsket resultat. Måske det vil give færre udvisninger end med den nuværende ordning, vi ved det ikke.

Det bliver noget meget abstrakt og teoretisk politik. Og det i en nærdemokratisk valgkamp. En politiker med lidt mere format end Pind havde jo den 26/10 kunne se, at det spor holder ikke. Og havde skriftet hest. Men politikerne er jo blevet helt utrolig angste for spille integrations-kortet fra sig. Den helt eksterme lyst til at vise fasthed overfor en minoritets-gruppe og blevet så integeret del af politikerne måde at henvende sig vælgerne på.
Men selv i det spil, kan der altså trækkes nittere. Ritt Bjerregaard kunne efter en valgkamp, hvor hun stort set ikke havde svaret på, hvad hendes egen politik er, kåres som overborgmester den 15/11-2005.

Spænende om Venstre i København har lært, at man skal have bud, på mere et politik-område i næste valgkamp. Eller vil man bare endnu engang, bare ved dyrke ned i lykkeposen med automat foreslag, der stigmatiseret en befolkningsgruppe. Men Pinds derute og Louise Frevert gigant nederlag, kva hendes racistiske hjemmeside, skulle man ikke tro det.

Ja vi bliver klogere om 4 år. Måske kom der trods alt noget godt ud af den valgkamp.

Henrik Hansen

tirsdag, december 06, 2005

Lad dog de små børn...

Under den i medierne meget omtalte Louise Frevert sag, om de racetiske artirker på hendes websites, tog dele af pressen også fat i andre, af de centrale DF-ers sporgbrug i det offentlige rum.

Politikken havde den 3 october en historie om Camre hjemmeside.

I et indlæg der hedder "Vestens endeligt" argumentere han for at det er Muslimernes skyld at det danske befolkningstal falder.

»Indvandrerne i Danmark som helhed bidrager ikke med noget som helst til samfundet. Der er en ganske klar sammenhæng til, at danskerne ikke kan overkomme en stor familie, fordi det er en voldsom arbejdsbyrde at bære indvandrerbyrden«

Hvor absurd, og fuld af foragt for en befolknings-gruppe den artirkel end er, så var den ikke af de artikler som DFs ledelse forklaret med, at det var skrevet af en forvirret folkepensionist. Faktisk tog man ikke afstand fra den. Nej man rykker derimod ud den 6 october i politiken med en støtte erklæring

Hvori det bl.a hedder
»Der er højt til loftet i Dansk Folkeparti. Der skal være et frirum til at sige, hvad man mener, og derfor har vi ingen som helst planer om at starte en sag mod Mogens Camre. Overalt i Vesteuropa er der den type diskussioner, fordi man føler sig udnyttet af grupper af indvandrere og flygtninge«, siger næstformand i DF Peter Skaarup.


Der skal være plads til påstå, at en lille del af befolkningen, forhindre flertallet i at få børn. Det vil også undre, hvis ikke DFs ledelse havde reageret sådan. For det er en tese DFs folketingsgruppe, i den grad har arbejdet med at bevise i folketingssalen. Man har sendt den lille ny: Martin Henriksen, den nuværende uddanelses ordfører, i salen med en par § 20 spørgsmål om fødseltal for danske kvinder. Åbenlys Urimeligs redatør, vil så godt for egen regning indskyde, at det med at stille spørgsmål i folketingssalen, som man selv kan slå i op i det store materiale, som Danmarks statistik stiller til rådighed for folketingsmedlemmerne, er en uskik. Men jo skønt at man kan følge Martin Henriksen fortvivlende kamp for, at få fugls føde, på sin tåbelige teori.

De sidste af Martin Henriksens spørgsmål til Famile- og forbrugerminister Lars Barfoed er tilgændelig på folketinget.dk under dokumenter.

S 91 14/10 2005 Til Familie- og forbrugerministeren (Lars Barfoed).
Om fødselstal. Endeligt svar
S 91 24/10 2005 Til Familie- og forbrugerministeren (Lars Barfoed).
Om fødselstal. Supplerende svar
S 105 14/10 2005 Til Familie- og forbrugerministeren (Lars Barfoed).
Om danske kvinders fødselsrate. Endeligt svar
S 105 24/10 2005 Til Familie- og forbrugerministeren (Lars Barfoed).
Om danske kvinders fødselsrate. Supplerende svar

Vi bemærker at spørgsmålene er stillet lige efter politikens artirkel. Svarene skuffer Henriksen noget. For Familieministeren kan oplyse i at den samlende fertilitet er steget fra 1,37 i 1983 til 1,78 i 2003. Der er sket en stigning på 29 % i fødselstallet.
Tallet i 1983 var så det laveste, i de sidste hundred år. Den samlende fertilitet udtrykker hvor mange børn 1000 kvinder, føder fra de er 15 år til fylder 50 år. For nemheds skyld divideret man tallet med 1000 og får dermed antal fødte pr. den enkelte danske kvinde.

Så får Henriksen en lys ide, i Sp 105 af den 14/10 2005 hedder det

"Når ministeren i sit svar på spørgsmål nr. S 3350 skriver, at siden 1983 er fødselstallet steget med 29 pct, er det så udtryk for en stigning udelukkende blandt danske kvinder, eller er tallet udtryk for en sammenblanding af indvandrekvindernes fødselsrate og danske kvinders fødselsrate, og hvis det er tilfældet, kan ministeren så oplyse fødselstallet kun for danske kvinder?"

Ja det er da nok indvandrene og deres efterkommere der får alle de børn, for vores teori kan da ikke være forkret !!!.

Forbrugerminister skriver så til Danmark Statistik. De fører faktisk statistik over fødseltal fordelt på 3 grupper: Kvinder med dansk baggrund, Indvandrere ( difinition: er født i udlandet) og Efterkommere ( Definition: er født i Danmark, deres forældre er udenlandske statsborgere eller de er født i udlandet).
I svaret til SP. 105 af den 14/10 ( Forbrugs og Familie ministeriet. J. nr 314- 9). Optræder en lille tabel.

Fødselstal og samlet fertilitet (gennemsnit pr. år)

Der opgves tal for året 1983 og perioderne: 1998-2002 og 1999-2003
Førte tal= antal fødte, Anden tal= Fertilitet

Alle kvinder: 1983:50822 1,374, 1998-2002: 65814 1,740, 1999-2003:65516 1,747

Der er kun tal, hvor der er opdelt på: Kvinder med dansk baggrund, Indvandrere og efterkommer, for perioderne 1998-2002 og 1999-2003

Kvinder med
Dansk baggrund: 1998-2002: 56935 1,669, 1999-2003: 56451 1,685
Indvandrere : 1998-2002: 8157 2,480, 1999-2003: 8294 2,427
Efterkommere : 1998-2002: 508 1,831, 1999-2003: 560 1,791

( Jeg skal beklage, at jeg ikke behersker tabeler endnu i Html. Det bliver rettet på et tidspunkt.Indtil da, se svaret til Sp.105 på www.folketinget.dk)

Altså, hvis jeg skal udlægge teksten. Der fødes i stigende grad, børn i Danmark. Den samlende stigning, skyldes hovedsagelig kvinder med dansk baggrund. Kvinderne med indvandre baggrund har større fertilitet, med den påvirker ikke det samlende tal væsentligt. Efterkommeres fertilitet, er mindre end 10 % højere, end den for kvinder med Dansk baggrund.

Se nøje på tallene, for de to sidste perioder, som altså er den senerste udvikling. Indvandrekvindernes og Efterkommernes fertilitet er altså aktuel faldende, mens den for, Kvindernes med dansk baggrund, er stadig stigende.

Den er ikke fugls føde på Henriksens og Camres tåbelige teori. Danske kvinder føder i stigende grad, deres familier overkommer det. Og så er Åbenlys Urimeligs redaktions synspunkt så forøvrigt, at det er fuldstændige ligegyldigt, hvem der føder disse børn. En totalt irelevant diskustion. Alle disse kvinder bor jo i Danmark og er danskere.

Lad dog de små børn blive født i fred og ro, uanset deres forældres fødested.

Camres artikler er ren chikane, af en befolkningsgruppe. Intet andet. Det ved DFs ledelse også. Det havde været det mest anstændige, at vise afsky for den slags udsagn. Det kunne man så ikke forvente, for den slags udsagn, er en del af DFs samlende stagtegi

Henrik Hansen